Welkom bij de SEB

Het Keurmerk

ERKEND AMBACHTELIJK ONDERNEMER - STRAATMAKER

Het keurmerk

Na het afschaffen van de Vestigingswet werd het bedrijfsleven geacht zelf de kwaliteit te borgen. Binnen de ambachtelijke branches groeide in de loop der jaren de behoefte om een standaard te formuleren voor bedrijven die voldoen aan gestelde criteria ten aanzien van bedrijfsvoering en geleverd vakmanschap. Voor het verkrijgen van het keurmerk Erkend Ambachtelijke Onderneming – Straatmaker doorlopen bedrijven een procedure waarvoor de Branchecode voor het Bestratingsbedrijf de basis vormt.

Volgens Elrie Bakker van het Centrum voor de Ambachtseconomie (CvAE) gaat een keurmerk op basis van de Branchecode een positieve bijdrage leveren aan de professionalisering van ambachtelijke branches. “Een goede zaak want we hebben veel nieuwe instroom nodig de komende jaren in de ambachtseconomie, maar wel instroom die kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Op deze manier willen het CvAE en de deelnemende branches dat aanmoedigen, borgen en belonen”.

Met het keurmerk Erkend Ambachtelijke Onderneming – Straatmaker maakt u een bewuste keuze voor de kwaliteit van een écht ambacht! Het keurmerk is een label van de ambachtseconomie. 

Op deze site vindt u de bestratingbranche met het keurmerk Erkend Ambachtelijke Onderneming – Straatmaker.

Straatmaker

Een mooie en professionele bestrating is een investering waar u jarenlang dagelijks gebruik van maakt. De oprit en de paden bij huis en terras, ze zijn het visitekaartje van uw huis. Een straatmaker bestraat de wegen, paden en stoepen met stenen en tegels. De straatmaker werkt onder andere met gebakken steen, betonsteen en natuursteen. Het werk vindt plaats in gewone straten, maar ook van drempels, bochten, rotondes, kruisingen, pleinen en parkeervakken maakt de straatmaker fraai en degelijk werk. Ook op bedrijfsterreinen is de straatmaker actief; inritten, terrassen, sierbestratingen of reparatiewerkzaamheden, allemaal het werkterrein van de straatmaker.      

‘De ambachtelijke bestratingbedrijven zijn uw partner voor het aanbrengen van plaveisel / straatwerk in en om uw woning en / of bedrijf. Onder het motto ‘Modern ambachtelijk ondernemen en werken’ zijn het DE vakmensen die u kunnen helpen, Anne Fokke de Vries, SEB.

Herkenning

Met dit Keurmerk-logo herkent u een ambachtelijke onderneming!